8 szín, ami mindenhol megjelenik

8 szín, ami mindenhol megjelenik

Az adott évi Milan Design Week (Milánói Dizájnhét) sokat sejtet a következő év lakberendezési szín trendjeiről. Habár én sajnos nem lehettem ott, de számos külföldi cikk alapján összegyűjtöttem, melyek azok a színek, amik előtérbe kerülnek 2018-ban, mikhez nyúljunk bátran. Összességében elmondható, hogy az általános trend az erős és fényes árnyalatok felé halad. Ez egyébként egy visszatérésnek is mondható, a ’80-as éveket idézi meg előttünk. A cikkben felsorolt színek és árnyalatok megjelennek a teljes lakberendezésben, bútorokban, fal színekben egyaránt, de az apróbb kiegészítőkben is…sőt, a nagy ruhamárkáknál is bőven találunk visszacsengést az őszi/téli kollekciókban.

Vegyük hát szépen sorjában a színeket!

Csodáljátok meg a gyönyörű szép képeket, inspirálódjatok, merítsetek ötleteket és ne féljetek becsempészni az otthonotokba is – akár csak kisebb kiegészítőket választva, de mégis feldobva a már megszokottat! Merjünk változtatni!


Millenniumi pink

Millenium pink

Igen, ez bizony a barbie-rózsaszín! Elsőre soknak tűnhet, talán túl lányosnak… sőt, “királylányosnak”…de nem kell túlzásokba esni és végletekben gondolkodni. A pasztell színek a nyáron hódítottak, így már valamelyest megszokhattuk. Szerintem tipikusan az a szín, amiből elég egy bútort választani, egy szép fotelt, szófát, és máris megváltozik a tér körülöttünk! Nézzük csak, miként alkalmazható a pink az otthonunkban! Aki nem meri megugrani a rózsaszín bútorvásárlást, vagy még csak barátkozik a színnel, válasszon egy szép ágyneműt, vagy kötött takarót, akár egy futócipőt.

Kurkuma és mustár sárga

Mustár sárga

Visszafogottabb színről beszélünk, talán több embernek átmegy a szűrőjén a sárga. Ez a szín igazán meleg árnyalat, kiválóan passzol több színnel is: a zölddel, kékkel, burgundival, szürkével egyaránt remek kompozíció, a fával pedig az egyik kedvencem. Elhagyhatatlan a mustár sárga kanapénk mellé beszerezni egy óriás kaktuszt, vagy fikuszt is! 

Klein kék

Klein kék

Yves Klein művészt a színek világa foglalkoztatta igazán. 1960-ban saját feltalálású színt is szabadalmaztatott, Nemzetközi Klein Kék (International Klein Blue, IKB) néven. Az említett kék most visszatér, és jobban hódít, mint valaha. A kék mélységet idéző szín tényleg mindenhol ott van. A ruházati márkák polcain, a nappalikban, a konyhában, a hálóban, az étkezőben…mindenhol. Nekem az óceán mélységét és a végtelenség érzését szimbolizálja ez a szín.

Lila

Lila

Talán hasonlóan a rózsaszínhez – vagy nagyon szereti valaki és tetszik neki, viseli, alkalmazza az otthonában, vagy pedig tart tőle és inkább messziről szemléli. A lilát eddig személy szerint nem tudtam hova tenni, így az utóbbi táborba tartoztam, viszont egyre inkább nyitok felé. Ha a lakásomba még ugyan nem is engedem be, lehet, hogy egy pulcsival közelebb kerül hozzám a télen. 🙂 A pasztelltől kezdve egészen a mélyebb árnyalatokig, most nem tudunk mellé lőni vele. Arannyal és ezüsttel kombinálva is harmonikus, igazán elegáns tereket kreálhatunk vele.

Türkiz

Türkiz

Kék vagy zöld? Egyik sem, illetve mindkettő. Zöldeskék. 🙂 Mind a kettő benne van. Egyesíti magában az ég kékjét és a Föld zöldjét. Kicsit utánanézve, igazán jótékony hatással lehet életünkre, általános közérzetünkre: megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat. Ha ez valóban így van, mindenkinek szüksége van egy-két türkiz dologra, főként az előttünk álló őszi, szürke hétköznapokban! 

Burgundi vörös

Burgundi vörös

Igazán markáns, domináns színről van szó. A legmélyebb vörös. A körmökön kiválóan mutat a bordó szín, az egyik kedvenc őszi lakk színem, és persze rúzsban sem utolsó. 🙂 Elegáns, gazdag, mély, kifinomult. Ezek a szavak jutnak eszembe róla. Arannyal ötvözve ezt az érzetet még inkább fokozhatjuk. 

Zsálya, zeller és avokádó zöld

Zsálya, zeller, avokádó zöld

A zöldek jó ideje hódítanak már. A nagy levelű zöld növények, a kaktuszok elengedhetetlen kellékei egy trendeket követő otthonnak, de akár a falon lógva, képeken is találkozhatunk velük. Akik ettől bátrabbak és tovább merészkednek, azok válasszanak nagyobb bútorokat, kiegészítőket, vagy akár egy falat is pasztell zölddé változtathatnak. A zöld a természet színe, az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. Egy fárasztó nap után, már csak az otthonlét is pihentető és nyugtató egy ilyen szobában! Zöldre fel!

Papaya narancssárga

Papaya narancssárga

A papaya egy egzotikus gyümölcs, az élénk narancssárga szín a gyümölcs jellegzetessége az apró fekete magokkal együtt. Az “angyalok gyümölcsének” is nevezik. A narancssárga szín pedig az öröm, napfény, a tűz és a melegség színe is. A narancssárga szín növeli az agyban az oxigén mennyiségét, élénkít, és szellemi aktivitást idéz elő. Feltűnő szín, ezért óvatosan bánjunk vele!