Csempészd az ősz hangulatát otthonodba!

Csempészd az ősz hangulatát otthonodba!

Őszi dekoráció házilag

Az ősz talán az egyik legszínesebb évszak. A természet szemet gyönyörködtető hangulattal kápráztat el Téged, bárhová nézel, izgalmas és élettel teli környezet vesz körül. Igaz sokan szomorú évszaknak tartják, hiszen a nyári kalandokat és a meleg, hosszú napokat búcsúztatja, mégis érdemes megállni egy pillanatra és meglátni, mennyire díszes a táj körülöttünk. Őszi dekoráció tippek következnek.

Őszi dekoráció otthonra

Az őszi dekoráció a legegyszerűbben és leggazdaságosabban kivitelezhetők közé tartozik, hiszen a természet tárházából, végtelen lehetőségek közül válogathatsz, minden adott, csak egy kis kreativitás és pár jó ötlet szükséges hozzá.

Ha ez megvan, elengedheted végre a nyár emlékét, hogy helyette otthonodba költözhessen az ősz színkavalkádja.

Összegyűjtöttem Neked pár ötletet, hogy kedvet kapj egy igazi őszi sétához! Zacskót a kézbe és mehetsz is begyűjteni a szükséges kellékeket ezekhez a csodás DIY megoldásokhoz!

Őszi színek otthonodba

A dekoráció kialakításánál soha nem foghatsz mellé, ha az ősz legalapvetőbb színeit használod fel.
Zöld, sárga, narancs, piros, bordó, barna és egy kis mély zöld.
Csempészd őket otthonodba színes kiegészítőkkel, akár párnákkalpokrócokkalgyertyákkal, vagy egy ötletes tányéralátéttel.

Őszi dekoráció felakasztható

Ha ezen csodás színekben pompázik otthonod, máris érezheted az ősz melegét.

Üdvözlő koszorúk

Erdei sétádból hazatérve, nézd át szerzeményeidet és indulhat az alkotás. Kezdetnek egy egyszerű koszorúval próbálkozz, majd persze, ahogy egyre ügyesebb leszel, a lehetőségeidet is kiterjesztheted egy bonyolultabb irányába.

Vedd elő a karácsonyra tartogatott adventi koszorú alapot és használd fel őszi díszítő elemkéntRagasztó pisztoly, vagy egy spárga segítségével, az erdőben gyűjtött leveleket erősítsd fel körbe a koszorú peremén és már készen is vagy.

Őszi ajtó dekoráció koszorú

Feldobhatod koszorúdat szalaggal, vagy egyéb termésekkel is. Persze itt meg kell jegyezni, hogy az így elkészített dekorációk, bármilyen szépek is, nem túl tartósak.

Ha ennél időtállóbb megoldásra vágysz, a műkoszorúk, vagy műlevelek lehetnek számodra a megfelelőek.

(de ezek soha nem lesznek olyan gyönyörűek, mint a saját művek!)

Mécsesek és asztaldíszek!

Az őszben az a legjobb, hogy a természet tényleg mindent biztosít számunkra. Lehet nem is gondoltál rá, de már az is kiváló hangulatot kölcsönöz lakásodnak, ha pár levelet egy tálba, vagy vázába halmozol.
Jöhetnek rá termések is, hogy még színesebb legyen.

Őszi dekoráció asztalra

Sőt ne feledkezzünk meg az őszi gyümölcsökrőlsem. Egy tál tele körtével és almával is csodás hangulatot kölcsönöz, főleg ha egy-két színes levéllel is megspékeled.

Ha nagyobb kihívásra vágyszragassz leveleket néhány gyertya oldaláravagy befőttes üveg falára. Csodás színt kölcsönöznek a szobának egy-egy meghitt este alkalmával.

Öltöztesd fel az asztalt!

Vendégek érkeznek hozzád és te szeretnéd lenyűgözni őket?! Mi sem egyszerűbb! Ősszel fordíts egy kicsit nagyobb figyelmet ebédlőasztalod dekorálására és varázsold el őket pár egyedi ötlettel!

Használd fel a már elkészített asztaldíszeket és mécseseket!
Ha ennél összetettebb kompozícióban gondolkozol, ezeket az ötleteket neked találták ki:

Tök díszek

Ne csak Halloween napjára vásárolj tököt! Faragásukon kívül, rengeteg dekorációs ötlet alapját képezik, ezért érdemes kicsit kiszélesítened ismereteidet felhasználásukról.

Fesd be, ragassz rá, fess rá, díszítsd fel levelekkel. Engedd szabadjára a fantáziád és indulhat a móka!

Csináljuk együtt!

A kreatív ötletek nem csak otthonodnak kedveznek! Használd ki a lehetőséget és alkoss együtt szeretteiddel.

Töltsd meg új értelemmel a dekorációkészítés művészetét, és kapcsolódj ki, töltődj fel általa.

Pár egyszerű ötlettel gyerekeidet is bevonhatod a programba. Fessetek együtt színes leveleket és ragasszátok az ablakra őket.

Készítsetek kis figurákat gesztenyéből és makkból, vagy tekerjétek körbe a lakást ötletes levélfüzérekkel.

Ha ennél többre vágysz

Ha nagyobb keret és több hely áll rendelkezésedre, továbbfejlesztheted a dekorálás gondolatát és alkothatsz valami egészen grandiózus dolgot is.

Öltöztesd fel kertedet mindennel, ami ősz. Alakítsd ki télikertedben vagy pergolád alatt őszi kuckódat, vagy gondolkozz célirányosan és válassz egyedi kiegészítőket, színes garázskaput, ajtót, vagy kerti bútorokat.

Őszi dekoráció otthonra

A lehetőségeidnek csak a képzeleted ( és a pénztárcád ) szabhat határt.

Vesd bele magad az ősz varázsába és élvezd minden pillanatát, mellyel megajándékoz.