Bartendaz Hungary csapata

Bartendaz Hungary csapata

Az amerikai Bartendaz™ csapatot, 2003-ban, New York-ban alapították. A testedzést szabadtéren, parkokban & játszótereken végezték, saját testsúlyukat felhasználva ellenállásként. Párhuzamosan elindult egy mozgalom, amely a természetes gyakorlatokban és a csapathoz való tartozásban a bűnmegelőzés egy eszközét látta.

Az eszmei háttér és gondolkodásmód a „GIANT THINKING” nevet kapta. A csapat alapítója Hassan Yasin, más néven GIANT. Radányi Norbert 2007-ben ismerkedett meg a saját testsúllyal végzett (calisthenics) edzésmódszerrel. Sportolóként és edzőként alapos gyakorlatra tett szert a területen. Belépett a magyarországi „street workout” közösségbe, majd elkezdte építeni saját csapatát. 2013-ban felvette a kapcsolatot a New York-i csapattal és 2014 márciusában megalapította a Bartendaz Hungary-t. A Magyarország több pontján is elérhető szervezet Elsősorban Budapest & Pécs városokban, valamint környékükön folytatja tevékenységét. Tevékenységi köreink nagyban megegyeznek az amerikai testvércsapat profiljával.

• Személyi és csoportos edzéseket tartunk

• Közösséget építünk & formálunk

• Bemutatókat vállalunk rendezvényekre, iskolákba

• Nagy hangsúlyt fektetünk a fiatal generációra. Bemutatóink után segítséget nyújtunk az érdeklődőknek és

példamutatással, illetve instrukciókkal látjuk el őket.

• Tanácsadást & előadásokat tartunk, igény szerint (edzés, táplálkozás, életvitel, életstílus)

• Csapatépítő trainingeket szervezünk (cégeknek, szervezeteknek, intézményeknek)

Mi az a Calisthenics?

A szó mai értelmében a saját testsúllyal végzett mozgásformákat jelent. A mozgásanyag a természetes gyakorlatokra épül. Guggolások, kitörések, fekvőtámaszok, húzódzkodások megszámlálhatatlan verziói & kombinációi állnak rendelkezésünkre mind az edzéseinkhez, mint pedig a bemutatóinkhoz.

Miben különbözünk a „street workouttól”, és a „fegyencedzéstől”?

A kézzelfogható különbség csupán az elnevezésben található. Az amerikai csapat ugyanis negatív hangzása/ jelentése miatt nem használja a „street”, vagyis utca kifejezést, valamint a büntetés végrehajtási intézményekhez sem kívánja kötni ezt a kiváló mozgásformát, amely valójában több ezer éve létezik. Mi is követjük és terjesztjük ezt az eszmét!