Sportolási lehetőségek télen

Sportolási lehetőségek télen

Igaz, hogy évről évre kevesebb a hó kicsiny hazánkban, de sokan nem tudjuk kivárni a jóidő beköszöntét, így már télen is szeretnék egyre többet kimozdulni. Ugyan nincs sok téli sportolásra alkalmas hely Magyarországon, de azért megpróbálunk 1-2 tippet adni.

A legkedveltebb a síelés. Sípályák vannak a Mátrában is, itt is a leglátogatottab és egyben legkedveltebb a Kékestető. Itt lehetőség van akár kezdőként is síoktatást igénybe venni, sífelszerelést bérelni. Különböző programokkal, szolgáltatásokkal a hely várja a családos téli sportok szerelmeseit is. Innen nem messze érdemes meglátogatni egy másik közkedvelt helyet Mátraszentistvánon. A sípályát itt folyamatosan bővítik, hála a nagy látogatottságnak. Ha nem esne elegendő hó a síeléshez, úgy természetesen több hóágyúval teremtik meg a szervezők a lehetőséget egy nagy síelésre.

Akik korcsolyázni szeretnek, azoknak is rengeteg lehetőségük van mind vidéken, mind a fővárosban. Vidéken főleg sportcsarnokokban, nagyobb bevásárló központok környékén biztosítanak erre lehetőséget. Budapesten a közismert és közkedvelt műjégpálya mellett mostmár minden évben a Bálna előtti teraszon is lehetőség van csúszkálni. Itt lehetőség van a megfelelő felszerelés bérlésére is, igazán baráti áron.

A snowboard szerelmeseinek sem kell elkeseredniük. Több helyen találunk hazánkban is már kimondottan snowboard pályákat. Nagyon jó minőségű pályákat találunk Eplényben, a Bakonyban ahol 2016 december végén megnyitotta kapuit a Nordica Síaréna is. Itt 5 kiváló minőségű pálya várja a hó szerelmeseit: 1 kék, 2 piros és 2 fekete pályán. A csúcsra jutást 3 felvonó és két tanulólift segíti, de 2017-ben megépült az “Audi Sport” 4 személyes felvonó Magyarországon először, valamint az “Intersport” 2 üléses sífelvonó is. Ez utóbbi lett Magyarország leghosszabb 2 üléses síliftje, amit az idelátogató kirándulók is szívesen használnak: 1000 méteres távolsága alatt gyönyörű táj fogad minket.