Magnosolv Sport szájban oldódó granulátum

Magnosolv Sport szájban oldódó granulátum

Szervezetünknek nagyon fontos a megfelelő ásványianyag bevitel, kivált képpen, ha sportolunk is. A magnézium az egyik legfontosabb összetevő, mely azon túl, hogy energiát termel, szükséges az izmok megfelelő működéséhez és az anyagcsere-folyamatokhoz.

A Magnosolv Sport étrendkiegészítő készítmény magnézium-tartalmú, így nagyban segíti a szervezet regenerálódását amely a magnézium-hiánynak köszönhetően felléphet. Egy tasak 400mg magnéziumot tartalmaz, amely az NRV érték 107%-ának felel meg.

Naponta egyszer egy tasak tartalmát vagy oldjuk fel vízben és igyuk meg, de akár közvetlenül a nyelvre öntve is fogyasztható, mert a szánkban azonnal elkezd oldódni. A szervezetünk nem képes előállítani a napi magnézium szükségletünket, így azt pótolni kell a napi táplálkozás útján. Magnézium szegény táplálkozás esetén ajánlott szakorvossal egyeztetve plusz bevitelről gondoskodni, nem túllépve az előírt napi mennyiséget, amire a szervezetünknek szüksége van.

Az étrendkiegészítők természetesen nem helyettesítik a természetes úton magunkhoz vett ásványi anyagokat, fontos a rendszeres, változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás.

A magnéziumban gazdag táplálékok az alábbiak:

  • hüvelyes növények, azok közül is a legjobb a szójabab
  • olajos magvak, különböző diófélék, tökmag, mandula, stb.
  • zöldségek, mint pl. a spenót, sóska, kelkáposzta